Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul începe să facă 'demersuri la nivel înalt' pe lângă Comisia Europeană pentru sistemul de termoficare din București

radetAnaliza

Aproximativ 20% din rețeaua de termoficare a Bucureștiului ar putea fi reabilitată până în 2023, dacă autoritățile de la București primesc acordul Comisiei Europene. În cea mai recentă ședință de Guvern (28 septembrie) s-a discutat un Memorandum pe această temă.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

„Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București” are o valoare eligibilă de 278,32 milioane de euro. În cadrul proiectului, se vor reabilita 105,97 km (aproximativ 20%) din rețeaua de transport apă fierbinte totală din București repartizați astfel:

  • Magistrala II Sud pe o lungime de traseu de 25,53 km
  • Magistrala II- III Grozăvești pe o lungime de traseu de 22,431 km
  • Magistrala V Grozăvești pe o lungime de traseu de 21,418 km
  • Magistrala Progresu Berceni pe o lungime de traseu de 35,77 km
  • Magistrala II Vest pe o lungime de traseu de 0,82 km

Cei 105,97 de km. reprezintă secțiunile responsabile de cele mai mari pierderi ale rețelei generale.

Documentația acestui proiect a fost depusă la AM POIM, prin sistemul electronic MySmis, în data de 05.06.2020 fiind aprobată în data de 07.07.2020. AM POIM va putea transmite cererea de finanțare spre evaluare Comisiei Europene după aprobarea de către DG Comp a ajutorului de stat notificat de către autoritățile române în 20.05.2020. La acest moment nu există o decizie din partea DG Comp, ulterior notificării ajutorului de stat fiind necesare mai multe clarificări la care autoritățile naționale au răspuns în termen.

„Propunere

Întreprinderea unor demersuri la nivel înalt în relație cu serviciile Comisiei Europene (DG COMP) pentru urgentarea soluționării și aprobării ajutorului de stat acordat pentru proiectul de investiții propus de Primăria Municipiului București, având în vedere neclaritatea abordării existente la nivelul DG Comp privind relația dintre ajutorul de stat de investiții (proiectul POIM) pentru operatorul Termoenergetica și ajutorul de stat de operare pe care PMB trebuie să îl acorde aceleiași entități”, se arată în Memorandum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.