DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a adoptat OUG privind susţinerea financiară Programului cultural național 'Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021'

guvern

Guvernul României a adoptat, în ședința din 12 iunie 2019, o Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri organizatorice și financiare pentru susținerea desfășurării Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.

Ordonanța reglementează modul de organizare, desfășurare și finanţare a Programului ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, ca program cultural național. Se stabilește, astfel, un mecanism care să asigure susţinerea finaciară a programului cultural, atât în ceea ce priveşte finanţarea nerambursabilă alocată de Guvern, cât şi cea alocată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, începe implementarea efectivă a proiectelor din dosarul de candidatură, în special a proiectelor de infrastructură culturală și urbană care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2022.

Pentru implementarea programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” s-au alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, în cuantum de 52.900.000 lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanțare încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naţionale și Asociația „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul ministerului.

Citește și: Andrei Caramitru profețește că PNL, PMP și UDMR vor trăda! ‘Vor dispărea strategic la vot’

Așa cum transpare și din Decizia nr.445/2014/UE, care reglementează acțiunea Capitală Europeană a Culturii, faza de pregătire dintre nominalizarea unui oraș și anul pentru care este acordat titlul este de o importanță crucială pentru succesul acțiunii Capitală Europeană Culturală.

Despre programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”

Citește și: Liviu Dragnea s-a retras în carapace! Informații din camera de la Rahova

În competiția națională organizată în anul 2015 au participat 14 orașe din România pentru acordarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma etapei de selecție finală, juriul a recomandat ca orașul Timișoara să fie nominalizat la titlul CEaC pe baza dosarului său de candidatură. Acest dosar reprezintă contractul de facto între Comisia Europeană, autoritățile naționale, locale și Asociația care implementează programul cultural al CEaC.

Potrivit dosarului de candidatură, responsabilitatea implementării programului cultural multianual pentru Timișoara CEaC 2021 și gestionarea bugetului cheltuielilor operaționale revine exclusiv Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.