DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a aprobat ajutoarele de urgenţă pentru persoane şi localităţi din judeţele afectate de inundaţii şi alunecări de teren

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de peste 860 de milioane pentru populaţia afectată de inundaţii din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Ajutoarele constau în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz –butelie, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Se anunţă dezvăluiri BOMBĂ, în scandalul protocoalelor! SRS: 'Mâine PUBLIC fotografii şi documente...' .

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri Hotărârea privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul României este de 860,132 mii lei, produsele constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii uşoare din elemente modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz –butelie.

Instituţiile Prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea vor asigura distribuirea produselor, acestea fiind transportate cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi: 'SĂGEŢI' către Guvern, după scandalul cu salariile din Educaţie: 'Premierul una spune şi alta face. SĂ-ŞI ASUME declaraţiile...'

De asemenea, miercuri, în judeţul Prahova, se vor distribui 9 construcţii uşoare din elemente modulate care se vor racorda la utilităţi, alături de materialele necesare traiului zilnic (pături, saltele, seturi aragaz şi butelie).

”Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se va realiza pe bază de proces-verbal de predare-primire, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a persoanei care beneficiază de locuinţă provizorie”, anunţă MAI.

Necesarul de produse a fost întocmit şi aprobat prin Hotărârile Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale afectate, fiind înaintate, în acest sens, rapoarte de evaluare a pagubelor produse şi propuneri de alocare de bunuri materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.