DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a APROBAT înființarea Institutului Naţional de Administraţie

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă, înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie (INA), instituţie publică cu personalitate juridică ce va funcţiona în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) care va asigura cadrul instituţional pentru derularea activităţilor de formare a personalului din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice. 

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis AGERPRES, institutul va prelua de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi centrele regionale din subordinea acesteia, personalul şi patrimoniul aferente activităţii de formare profesională, programele de formare profesională, drepturile şi obligaţiile care decurg din acestea.

România SUB APE. S-a instituit CODUL PORTOCALIU de INUNDAȚII


"Implementarea acestor măsuri nu este de natură să afecteze raporturile de muncă/de serviciu ale personalului preluat", precizează sursa citată. 

INA va avea competenţe sporite faţă de vechea instituţie şi va asigura cadrul organizat/formal pentru a acoperi nevoia de formare pentru toate categoriile de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, cât şi o serie de mecanisme vizând asigurarea calităţii şi unităţii în procesul de formare.

Doliu în lumea presei: Un cunoscut jurnalist din România a murit


"De asemenea, INA va asigura formări/perfecţionări specifice, destinate unor categorii sau procese prioritare în administraţia publică, pentru care furnizorii privaţi sau cei din mediul academic nu au capacitatea/expertiza practică de formare necesară şi nici curricule dezvoltate", potrivit comunicatului. 

Totodată, se vor revitaliza centrele teritoriale de formare continuă pentru administraţia publică, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de formare a aleşilor locali, funcţionarilor publici şi persoanelor încadrate cu contract individual de muncă din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, funcţionarilor publici şi personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei centrale, funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul instituţiilor prefectului, precum şi altor persoane interesate. 

"Nu în ultimul rând, se urmăreşte ca, în viitor, noua instituţie să poată organiza cursuri de master şi doctorat în domeniul administraţiei publice, în parteneriat cu instituţii de învăţământ superior", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.