Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis cum dă sporurile celor din Justiţie şi pentru judecătorii CCR

casoteca.ro
bani incasari craciun

Guvernul a aprobat, joi, printr-o hotărâre, regulamentul-cadru privind mărimea concretă a sporului de muncă şi a condiţiilor de acordare pentru familia ocupaţională Justiţie şi pentru Curtea Constituţională, a anunţat Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Executivului.

"Noul cadru legal aflat în vigoare impune actualizarea şi înlocuirea dispoziţiilor interne cu o hotărâre de guvern pentru aprobarea principalelor condiţii de acordare a sporului pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase personalului din sistemul Justiţiei. Cuantumul acestui spor pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se stabileşte prin ordin sau prin decizie a ordonatorului de credite în urma identificării unor factori care sunt avuţi în vedere la încadrarea locurilor de muncă în respectivele condiţii, fie ele vătămătoare sau periculoase", a declarat Barbu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citește și: Mișcare inedită a companiei Telekom: De ce vor beneficia toți clienții operatorului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat mecanismul de acordare a sporurilor.

"De la 10,1% până la 15% din salariul de bază pentru acel personal care desfăşoară activitatea sub influenţa a patru factori de risc, sunt patru din şase în regulamentul-cadru, care este anexă la această hotărâre de guvern. Spor de la 5,1% până la 10% din salariul de bază pentru personalul care desfăşoară activitatea sub influenţa a trei factori de risc şi spor de până la 5% din salariul de bază pentru personalul care-şi desfăşoară activitatea sub influenţa a doi factori de risc. Actul normativ nu presupune un impact financiar suplimentar, sporurile erau prevăzute în bugetul ordonatorilor principali de credite din această categorie", a precizat Nelu Barbu.

Citește și: Intervenţie în forţă a Curţii de Conturi: Preoţii SUNT VIZAŢI – se va ajunge la tribunal

Într-un comunicat al Ministerului Justiţiei se arată că locurile de muncă pentru care se acordă sporul pentru condiţii grele, vătămătoare sau periculoase sunt stabilite, potrivit legii, în baza buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autorităţile abilitate în acest sens.

"Sporul pentru condiţii grele, vătămătoare sau periculoase se acordă în condiţiile în care, la eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, s-au avut în vedere cel puţin unul dintre următoarele criterii: risc de îmbolnăvire, solicitare nervoasă, risc de accidentare şi indici de morbiditate", precizează sursa citată.

Citește și: Ce se va întâmpla cu sporurile din sănătate: Vestea care îi va scoate din sărite pe medici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.