Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a extins atribuţiile Consiliului Legislativ, printr-un proiect de lege

Agerpres
dan carbunaru

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat că Executivul a aprobat, vineri, un proiect prin care se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare. Astfel Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru completarea art. 2 alin. (1) din Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, precum şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.

„Astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru a realiza un angajament aferent componentei «bună guvernanţă» pentru a asigura o mai mare predictibilitate şi transparenţă la nivel legislativ. Astfel, se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat sau completat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare sau respectiv de completare", a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.
Acesta a adăugat acest lucru va fi realizat prin extinderea atribuţiilor Consiliului Legislativ.
„Acest jalon din PNRR, practic, va contribui la o mai bună cunoaştere de către cetăţenii români a legislaţiei, acces transparent, în timp real pentru societatea civilă la efectele modificărilor legislative care au loc în ţara noastră”, a mai explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.