Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a făcut ANUNŢUL: rectificarea bugetară va fi POZITIVĂ. Date de ULTIM MOMENT de la ministerul de Finanţe

Ultima Ora breaking news

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a făcut un anunţ de ultim moment în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 15 noiembrie. Mişa susţine că rectificarea bugetară va fi pozitivă, asta deşi unele ministere importante vor pierde bani.

"Este a doua rectificare bugetară, ea este, de asemenea, pozitivă. A avut la bază consultări cu toate ministerele şi s-a urmărit încadrarea în deficitul de 2.96% din PIB şi s-a şi reuşit acest lucru.

A avut loc o creştere a PIB estimat de la 837,2 miliarde la 842,5 miliarde de lei.

La nivelul veniturilor vorbim de veniturile bugetului general consolidat. Există o majorare pe sold cu suma de 282 milioane, există  mai multe categorii de bugete, dar per total există un plus de venituri pentru a înţelege toată lumea de ce este o rectificare pozitivă.

La nivelul cheltuielilor se majorează pe sold cu 308 milioane de lei. S-au asigurat fonduri suplimentare la bugetele locale - 611,9 milioane de lei şi aici vorbim de plata hotărârilor judecătoreşti, pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului - 61 milioane de lei.

Avem sume suplimentare acordate la Ministerul Muncii – 630,9 mil de lei per sold, menţionând că s-au asigurat suplimentar 537 de milioane de lei pentru plata drepturilor pentru persoanele cu handicap, alocaţiile pentru copii, indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne avem o majorare de 363,5  de mil de lei per sold, 380 de milioane de lei sunt pentru plata pensiilor militare şi poliţiştilor care şi-au încetat raporturile de serviciu în 2017 .La nivelul min Transp avem un plus de 293,9 de milioane de lei. 345,6 milioane de lei suplimentar pentru cofinanţarea naţională şi a cheltuielilor neeligibile aferente proiectelor cu fonduri externe nerambursabile.

La nivelul ministerului Sănătate avem un plus de 281 milioane lei per sold, asigurându-se suplimentar 287,2 milioane de lei pentru acţiunile şi programele de sănătate, dar şi pentru plata medicilor rezidenţi şi a personalului medical din structurile de primiri urgenţe. La nivelul ministerului Justiţiei avem un plus de 232 milioane de lei, asigurându-se suplimentar 240,2 milioane de lei pentru hotărârile judecătoreşti aferente anului 2017.

La ministerul Educaţiei Naţionale avem un plus de 30 de milioane de lei per sold, asigurându-se 50 de milioane de lei pentru plata hotărârilor judecătoreşti.

Bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, plus 269,7 milioane de lei pentru servicii medicale şi medicamente. La nivelul bugetului Asigurărilor Sociale de Stat avem un plus de 323 de milioane de lei pentru plata pensiilor de asigurări sociale.

Tot în cadrul acestei rectificări au avut loc diminuări la nivelul ministerelor care nu au cheltuit o parte din bani sau din anumite motive nu mai au capacitatea să utilizeze acesti bani până la finalul anului. La ministerul Mediului de Afaceri:  -78.5 mil , ministerul Finantelor: - 52,9 milioane, ministerul Dezvoltarii:  – 43.7 mil lei, dar vreau să menţionez aici că s-au alocat suplimentar 71.5 milioane de lei pentru PNDL. Ministerul Culturii: – 27,8 milioane de lei şi ministerul Mediului: - 27.4 milioane de lei.

Acesta este rezultatul rectificării, ne bucurăm că este o rectificare pozitivă.", a declarat Ionuţ Mişa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.