Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul și Poliția anunță controale la Primăria condusă de Dominic Fritz: scandalul drapelului ia amploare

Facebook
Dominic Fritz

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, duminică, un control pe care îl va dispune la Primăria Municipiului Timişoara, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate spaţiile care aparţin municipalităţii.

Decizia vine după ce Primăria Timişoara ar fi tratat cu "dublă măsură" arborarea unor steaguri pe domeniile municipalităţii.

"Voi emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliţiei, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locaţiile aparţinând Primăriei Timişoara. Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poţi, din poziţia de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în faţa Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi - toţi cei pe care ne bucură să vedem tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des - să fii ciumă. Nu poţi să te tocmeşti la lege într-un caz şi să o forţezi la maxim, în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecţii, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat", afirmă prefectul Mihai Ritivoiu într-o postare pe Facebook, informează Agerpres.

Termen primit de primar

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai transmis că îi dă primarului Dominic Fritz termen să aprofundeze legislaţia privind arborarea drapelului de stat al României, până după Paştile Ortodox.

"Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştile Ortodox să aprofundeze legislaţia privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşti, o vom face noi", a ma scris prefectul Mihai Ritivoiu.

Context

presa locală timișoreană a abundat în articole privind o dispoziție a Primarului Dominic Fritz prin care acesta vrea să-și pună în practică o doleanță mai veche, făcută cunoscută imediat după preluarea mandatului și anume, doleanța de înlăturare a catargelor cu drapelul național al României existente în mai multe insule de giratorii în Timișoara, de pe vremea Administrației Robu. Reacțiile timișorenilor sunt extrem de negative, asta și pe fondul nemulțumirii profunde privind prestația generală a Primarului cetățean german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.