Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul apasă pedala de accelerație: măsură pentru a crește absorbția de fonduri europene

ioan marcel bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Guvern, că bugetul european alocat pentru mediul de afaceri se va dubla de la 1,5 la 3 miliarde de euro, însă perioada ulterioară va fi plină de provocări legate de tehnologie.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

„În perioada de programare 2014-2020 am avut un buget alocat pentru mediul de afaceri de 1,5 miliarde de euro. Am avut 17.000 de companii care au beneficiat de sprijin pe fonduri europene pentru diferite inițiative antreprenoriale și o valoare a proiectelor depuse de 3 miliarde de euro. Ce ne spune acest lucru? Că este un potențial de business pe care îl avem la nivel național și pe care trebuie să îl valorificăm. Dacă bugetul actual a fost de 1,5 miliarde euro pentru sprijin antreprenorial, în umătoarea perioadă vom avea 3 miliarde de euro, o dublare a acestor fonduri”, a precizat ministrul.

Marcel Boloș a mai afirmat că perioada următoare va fi plină de provocări în domeniul tehnologiei. „Provocările: trebuie să gândim alt tip de inițiative antreprenoriale care au la bază cercetarea, producția, transferul tehnologic. Nu va fi o perioadă simplă pentru inițiativele antreprenoriale. Sună pretențios să ne gândim la biotehnologii, dar aceste tehnologii vor face diferența”, a explicat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.