Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul are vești noi pentru profesori: Ce a decis în privința salariilor

profesori

Guvernul a aprobat metodologia prin care se calculează drepturile salariale pentru personalul din învăţământ reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016.

Potrivit unui comunicat, actul normativ aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri stabileşte drepturile salariale, începând cu august 2016, pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control şi pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul de stat.

Citește și: STUDIU Cum îți poți prelungi viața cu cel puțin 2 ani

"Actul normativ stabileşte, pentru personalul didactic de predare din învăţământul preuniversitar, salariile de bază de care beneficiază de la 1 august, salarii care includ salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ şi sporul de vechime în muncă pe gradaţii", precizează sursa citată.

Normele metodologice clarifică, de asemenea, modul în care se calculează salariile de bază pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar, incluzând salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ, indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime în muncă calculat la nivel maxim.

Citește și: Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată

"Actul normativ aduce clarificări atât în ceea ce priveşte vechimea în învăţământ, cât şi salarizarea personalului didactic nou angajat. Totodată, normele metodologice explicitează modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, dar şi pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi de conducere din învăţământul superior/universitar", se arată în comunicat.

Citește și: STUDIU Câte femei recunosc că fac sex oral și câte spun că le place: O să rămâi surprins

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.