Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul atacă la CCR o lege votată în Senat

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Guvernul atacă la CCR legea de modificare a OUG 4/2016 privind şcolile doctorale, sesizarea a fost depusă la Curte şi sunt vizate 'elemente de fond'. Senatul a respins, in sedinta plenului de luni, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei Nationale 1/2011 prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale si a adoptat, in calitate de Camera decizionala, actul normativ in forma initiala.

Modificările aduse în Senat schimbă radical modul de analiză a tezelor de doctorat. În acest moment, constatarea unui plagiat se face de către CNADTCU, organism care funcționează în cadrul Ministerului Educației. Astfel, o sesizare privind un eventual plagiat merge la Ministerul Educației, care o transmite la rândul său către CNADTCU. Reprezentanții Consiliului iau decizia finală, iar ministrul nu face altceva decât să semneze un ordin, adică să îndeplinească o formalitate.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Prin modificările aduse de senatori, universitățile ar urma să fie cele care oferă, dar și cele care retrag titlul de doctor.

Inițial, liberalii au acuzat PSD că a votat împotriva cererii președintelui, dar s-a dovedit că și 12 senatori liberali au făcut la fel. PNL a contestat, deja, legea la CCR.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Premierul Dacian Cioloş declara, miercuri, că regretă decizia pe care a luat-o Parlamentul în privinţa modului în care se tratează plagiatele.

"Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul în privinţa modului în care se tratează plagiatele. (...) Am luat nişte măsuri prin ordonanţe de urgenţă, în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contestă şi nici eu nu contest nevoia, importanţa, utilitatea implicării directe a universităţilor în tratarea acestor cazuri de plagiat", afirma Cioloş la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

În acest context, premierul spunea că regretă şi demisia lui Viorel Barbu din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.