Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Bulgariei a adoptat versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Guvernul a adoptat versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat presei viceprim-ministrul şi ministrul finanţelor Assen Vassilev după reuniunea de miercuri a Cabinetului. Este de aşteptat ca PNRR să fie aprobat oficial joi în timpul vizitei preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Sofia, a adăugat el.

''Avem un PNRR cu o întârziere de 37 de zile lucrătoare faţă de termenele iniţiale'', a spus Vassilev.

PNRR este în sumă totală de 13.520.565.000 leva, dintre care 2.123.705.000 leva sunt din co-finanţare naţională. Printre momentele esenţiale din PNRR este acela că Bulgaria implementează angajamentele făcute în tranziţia verde şi reducerea emisiilor de carbon fără a trebui să închidă unităţi pe cărbune din Bazinul Mariţa, a afirmat Vassilev, potrivit Agerpres.ro.

"Am reuşit să convenim cu Comisia Europeană că ne vom păstra suveranitatea energetică, că nu vom închide unităţile pe cărbune din Bazinul Mariţa şi că vom întreprinde toate măsurile posibile pentru a reduce consumul de vârf în timpul nopţii şi al iernii, începând de la cercetări privind energia geotermală, dezvoltarea unui program naţional de modernizare amplă, pentru care au fost puse deoparte 1,8 miliarde leva, şi sprijin pentru peste 10.000 de proiecte pentru fotovoltaice în Bulgaria'', a spus el.

El a continuat prin a spune că PNRR include resurse semnificative pentru centre STEM şi pregătirea profesorilor pentru aceste centre. Există 1,2 miliarde leva planificate pentru îmbunătăţirea infrastructurii din educaţie şi 400 de milioane leva pentru ştiinţă şi inovare. Un total de 1,3 miliarde leva sunt alocate unui program economic de transformare în sprijinul afacerilor bulgare pentru gestionarea provocărilor viitoare, iar 216 milioane leva unui program de sprijinire a zonelor industriale. 700 milioane leva avute în vedere pentru conectivitatea digitală vor garanta că fiecare aşezare din Bulgaria are internet broadband în centre municipale şi posibilitatea de a accesa informaţia rapid. Peste 500 de milioane leva sunt alocate pentru achiziţionarea de trenuri noi. Peste 1 miliard leva va merge către incluziunea socială, în special către furnizarea de ambulanţe aeriene şi o transformare a sistemului 112 pentru apeluri de urgenţă. Un total de 350 milioane leva sunt puse deoparte pentru modernizarea spitalelor şi 107 milioane leva pentru înfiinţarea de centre pentru diagnostice intervenţionale şi tratamentul bolilor cerebro-vasculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.