Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș a trecut la MITĂ ELECTORALĂ. Investiții aproape ZERO/ bani mulți la ajutoare sociale

rectificare bugetara

Guvernul Cioloș a operat ieri prima rectificare bugetară - AICI TOATE DATELE/ DOCUMENT. Teoretic sunt bani mai mulți la Buget și deci mai mult de distribuit. Numai că în loc ca banii să se ducă în investiții, banii se duc masiv către majorări de salarii și beneficii sociale - adică o RECTIFICARE bugetară cu gândul la alegerile parlamentare.

Vezi și: INTERVIU - Teodor Atanasiu: Este evidentă căderea lui Iohannis. Planul pentru al doilea mandat

În acest context reapare întrebarea - Ce va face Dacian Cioloș? Rămâne tehnocrat sau a trecut deja la premierul politic? Răspunsul e ușor de intuit dacă ne uităm la poziționările publice din ultima perioadă și în această variantă nu miră pe nimeni că e foarte atent la alegătorul asistat care își dă votul doar dacă primește ceva. E un fel de mită electorală mascată legal, interzisă partidelor prin lege în campania electorală, dar pe care tehnocrații nu se sfiesc să o folosească masiv.

Că totul e pe bază electorală o arată estimarea făcută în dreptul intrării de fonduri europene estimate pentru tot anul la 12,8 mld. lei, în condiţiile în care pe primele şase luni veniturile au fost doar de 680 mil. lei.

Vezi și: Robert Turcescu detonează NUCLEARA: Cioloș, candidat din partea USR-ului lui Nicușor Dan

zf.ro prezintă un grafic cu rectificarea:

Justificarea premierului: ”Veniturile bugetare au fost până pe primul semestru mai mari decât cele prevăzute cu o sumă de peste 3 miliarde de lei, care se regăseşte în plus în alocarea bugetară faţă de ceea ce a fost decis pentru 2016" și a ținut să menționeze clar că rectificarea ”nu are amprentă politică”.

Consiliul Fiscal a dat undă verde rectificării, dar e sceptic în mai multe privințe. În primul rând asupra nivelului propus pentru intrările din fonduri UE, estimate pentru tot anul la 12,8 mld. lei, în condiţiile în care pe primele şase luni veniturile au fost doar de 680 mil. lei. Un alt punct critic subliniat de opinia Consiliului Fiscal este nerealizarea contribuţiilor de asigurări sociale, cu un grad de realizare de doar 96,4% faţă de program la semestrul, relatează zf.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.