Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș pregătește INVESTIȚII importante: Despre ce este vorba

romaniatv.net
guvern ciolos

Investiţiile în infrastructura din sănătate şi educaţie rămân o prioritate a Guvernului, a declarat premierul Dacian Cioloş, luni, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Ne gândim la un sistem de parteneriat public-privat în infrastructura spitalicească de exemplu, unde pregătim pe lângă cele trei spitale regionale şi construcţia altor spitale doar pe partea de infrastructură în parteneriat public-privat. În acest sens am mobilizat deja din fondul Junker un milion de euro pentru asistenţă tehnică, pentru a pregăti aceste proiecte de investiţii pentru anul viitor. Chiar dacă până acum, din păcate, investiţiile în infrastructura de sănătate au fost făcute haotic, fără existenţa unui plan de investiţii, vrem să lăsăm la sfârşitul acestui mandat o abordare coerentă şi cu o viziune pe termen lung a investiţiilor în infrastructura spitalicească", a precizat şeful Guvernului.

Citește și: Dacian Cioloș a numit o femeie în locul demisionarului Gabriel Biriș

Totodată, potrivit lui Cioloş, investiţiile în infrastructura din educaţie rămân o prioritate pentru actualul Cabinet.

"Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală venim cu un proiect care, până în 2018, să asigure reabilitarea imobilelor care în continuare nu au autorizaţie de funcţionare, mai ales în mediul rural în sistemul de educaţie. Un alt obiectiv pe care ne-am concentrat atenţia, care alături de investiţii este la fel de important pentru predictibilitatea în dezvoltarea economică, este debirocratizarea. Reducerea birocraţiei este, din punctul nostru de vedere, la fel de importantă ca şi investiţiile pe care le-am realizat în infrastructură", a arătat Dacian Cioloş.

Între măsurile luate de Guvern, el a amintit de schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, pentru investiţii între 1 şi 5 milioane de euro, schemă care se află în pregătire şi care va fi gata până la finele acestui an, ea urmând să concentreze, pentru perioada 2017 - 2020, 900 de milioane de lei, care se vor orienta cu precădere spre întreprinderile cu capital autohton.

"Ne interesează să stimulăm şi întoarcerea românilor acasă şi să investească acasă. De aceea am lansat programul 'Diaspora start up', pentru care am mobilizat 30 de milioane de euro din fonduri europene", a adăugat Dacian Cioloş, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.