Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ciucă, acuzat că începe desființarea pilonului 2 de pensii. Năsui: 'Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest'

captura Antena 3
Claudiu Nasui

Deputatul USR Claudiu Năsui declară că guvernul Ciucă a dat o ordonanța prin care „începe desființarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la (ne)intrarea României în Schengen”.

„Am spus încă din vară că se pregătește mișcarea asta. Sunt prea mulți bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oamenilor de pensie. Iar ei nu vor să-și reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparență ordonanța prin care fac fix asta. Strategia de desființare a pilonului 2 este cea de care ziceam și atunci. Vor să alunge administratorii și să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile și să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc „provizioane”, practic bani puși deoparte”, spune Claudiu Năsui.

El precizează că Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România: „Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluați de alt administrator din piață. De acum vor fi preluați de stat”.

„Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu și Ciucă vor să-i forțeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice „Uite cum pleacă privații voștri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2”. E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o șansă să facă sistemul de pensii funcțional și independent de politic”, conchide Năsui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.