Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Berlin cere sprijinul UE pentru salvarea unei nave cu migranţi

Agerpres
migranti canalul manecii

Guvernul german a solicitat ajutorul Comisiei Europene pentru salvarea unei nave germane private cu migranţi Alan Kurdi, care se află în Marea Mediterană cu aproape 150 de oameni la bord, relatează dpa potrivit Agerpres.

Comisia a fost solicitată ''pentru sprijin coordonat'' în ceea ce priveşte migranţii, a spus un purtător de cuvânt vineri.

Italia şi Malta au avertizat anterior organizaţii de salvare pe mare private că porturile lor au fost închise navelor de refugiaţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Nava Alan Kurdi a luat la bord aproximativ 150 de persoane în largul coastei Libiei şi vineri naviga în largul Siciliei.

Garda de coastă italiană a preluat un tânăr de pe navă din ''motive de sănătate mintală'', a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Gorden Isler.

Căpitanul Baerbel Beuse a cerut de asemenea centrului de salvare italian să furnizeze alimente, medicamente şi combustibil pentru navă, a indicat joi Sea-Eye, dar până acum nu au fost livrate alimente. Din cauza lipsei de spaţiu, oamenii de la bord nu puteau să doarmă, au adăugat sursele citate.

Ministrul de Interne al Germaniei a declarat că guvernul examinează locaţii alternative în care persoanele de la bordul navei ar putea să meargă pe malul mării şi că se află în contact cu alte capitale.

Germania era pregătită să aibă o ''contribuţie constructivă'', a subliniat purtătorul de cuvânt. Guvernul de la Roma consideră că Germania este responsabilă pentru problema acestor migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.