Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dupa epoca Ponta. Nou scenariu - daca nici PNL, nici PSD, atunci cine?

guvern

Dupa inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta de catre DNA se vehiculeaza diverse scenarii - de la demisia premierului, la demisia intregului Guvern. Ce ar putea urma insa daca aceste scenarii ar deveni realitate? Cum ar arata noul Guvern?

Pana in acest moment erau doua ipoteze - un nou Guvern PSD, sustinut de aceeasi majoritate parlamentara, fie un Guvern PNL, sustinut de o noua majoritate parlamentara. Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu lanseaza insa un nou scenariu - Guvernul de tehnocrati, un Guvern caruia i-ar face mai lesne loc PSD-ul si pe care l-ar putea accepta si PNL-ul.

"Stiu ca pare o copilarie la 25 de ani de la revolutie sa mai vorbesti de un guvern de tehnocrati. Dar sa recunoastem ca nici clasa noastra politica nu e asa de matura incat sa gaseasca acum o solutie politica plecarii lui Ponta.

Un guvern de tehnocrati este o solutie rezonabila, care probabil ar fi si pe placul PSD, deloc dornic sa plece pe acasa cu un an inainte de termen, dar si pe placul PNL, care nu si a rezolvat problemele de fuziune si nu e asa pregatit de guvernare.

Ar fi si o solutie corecta din punct de vedere politic, pentru ca vidul de putere apare nu prin motiune de cenzura, ci prin demisia premierului in urma unui dosar penal.

Un guvern de tehnocrati ne ar scuti si de derapajele populiste inevitabile la noi inainte de alegeri. Ar fi un guvern care sa se ocupe doar de treburile curente si de organizarea alegerilor.

Oricum partidele toate sunt ocupate sa dea explicatii la DNA, asa ca o echipa de tehnocrati macar ar sta cu gandul la guvernare.

Mai e o mica problema. Nu prea mai avem tehnocrati dispusi sa si sacrifice un an din viata pentru binele public. Sectorul privat e mult mai ofertant", a scris Sebastian Lazaroiu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.