Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul elvețian le cere alegătorilor să respingă, la referendum, propunerea de interzicere a vălului purtat de femeile musulmane

burqa

Guvernul elveţian le-a recomandat marţi alegătorilor să respingă, la referendumul din 7 martie, o propunere de interzicere a vălului integral, precum burqa sau niqab-ul purtate de unele femei musulmane, susţinând că o asemenea interdicţie ar afecta turismul, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Conform sistemului elveţian al democraţiei directe, orice propunere de a schimba Constituţia este supusă consultării populare dacă susţinătorii adună cel puţin 100.000 de semnături. În 2009, alegătorii elveţieni au sprijinit iniţiativa privind interzicerea construirii de noi minarete în Elveţia.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

În cadrul unor voturi regionale, cantoanele elveţiene St. Gallen şi Tessin au interzis deja acoperirea integrală a feţei, dar guvernul federal elveţian a declarat că o interdicţie constituţională la nivel naţional este o idee proastă. ''Doar puţini oameni în Elveţia poartă un acoperământ facial integral. O interdicţie naţională ar submina suveranitatea cantoanelor, ar afecta turismul şi ar fi inutil pentru anumite grupuri de femei'', a explicat executivul elveţian într-o declaraţie.

Majoritatea femeilor care poartă văl integral sunt turiste şi petrec doar o perioadă scurtă în ţară, indică declaraţia citată.

În mod tradiţional, Montreux şi alte destinaţii din jurul lacului Geneva, precum şi staţiunea Interlaken, din centrul Elveţiei, atrag unii turişti musulmani, în principal din statele bogate din zona Golfului.

Musulmanii reprezintă aproximativ 5% din populaţia Elveţiei, ce numără 8,6 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.