Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul elvețian suspendă anumite tipuri de plăţi variabile pentru angajaţi la Credit Suisse

www.cnbc.com
credit suisse

Consiliul federal elveţian a emis un ordin către Credit Suisse pentru a suspenda temporar anumite tipuri de plăţi variabile pentru angajaţii băncii, a anunţat marţi Guvernul de la Berna, transmite Reuters.

"Măsura se referă la remuneraţia acordată dar amânată pentru anii financiari de până în 2022, de exemplu sub forma plăţilor de acţiuni", a informat într-un comunicat Consiliul federal elveţian.

Plăţile restante care sunt pe cale de a fi plătite sunt exceptate de la acest ordin, a precizat Guvernul de la Berna. Instituţia a dat instrucţiuni departamentului financiar să propună noi măsuri privind remuneraţia variabilă la Credit Suisse.

UBS a anunţat duminică că va plăti trei miliarde de franci elveţieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacţia urmând să se încheie până la finalul lui 2023. De la Trezoreria americană şi până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulenţe pe pieţele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbuşire a Silicon Valley Bank şi a mai multor bănci regionale din SUA, informează Agerpres.

Este prima salvare a unei bănci globale de la criza financiară din 2008.

Înaintea tranzacţiei, Credit Suisse lucra la un plan ce viza concedierea a 9.000 de angajaţi iar sursele susţin că acum cifra ar putea ajunge la 10.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.