Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul fericește Mitropolia Banatului. Îi dă 7 milioane euro pentru a cumpăra un ansamblu de clădiri

Inquam Photos / George Calin
ciolacu, guvern

Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va acorda o finanţare de aproape 7 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a achiziţiona un ansamblu de clădiri din centrul oraşului Timişoara.

Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis, care ocupă şi funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a făcut acest anunţ.

„Mai multe clădiri şi terenuri din centrul Timişoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanţare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziţiona.

Mai exact, este vorba despre fostul Liceu de Artă (Şcoala Israelită), dependinţele acestuia şi terenul aferent ansamblului, aflate în inima oraşului.

Comunitatea Evreilor din Timişoara, prin Fundaţia Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Şcolar, pe care l-a şi renovat, valoarea investiţiei, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timişoara tot de către Guvern”, a anunţat Alfred Simonis, pe pagina sa de Facebook, potrivit news.ro.

După ce vor fi achiziţionate, clădirile vor intra în circuitul şcolar, a afirmat deputatul.

„Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul şcolar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziţiona tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un adevărat centru educaţional.

Ideea achiziţionării a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discuţii pe acest subiect şi am putut milita la Bucureşti pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timişoarei să nu îşi schimbe destinaţia”, a mai scris Simonis pe Facebook.

În trecut, în aceste clădiri au funcţionat Liceul de Arte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Imobilele se află în centrul oraşului Timişoara, aproape de Mitropolia Banatului şi Primăria Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.