Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez, față în față cu moțiunea de cenzură

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILAN

Deputatii francezi voteaza joi o motiune de cenzura depusa de opozitia de dreapta împotriva guvernului socialist, acuzat ca doreste adoptarea unor reforme economice controversate, însa votul va fi unul fara emotii pentru executiv, relateaza AFP.

Succesul acestei motiuni de cenzura, care ar conduce la caderea guvernului condus de Manuel Valls, este în fapt exclus deoarece opozitia de dreapta este departe de a atinge majoritatea absoluta în Adunarea Nationala (289 voturi) si 'rebelii' stângii au exclus sa voteze în favoarea acestei motiuni.

Manuel Valls a anuntat marti ca guvernul îsi asuma responsabilitatea pentru un proiect de lege economic dezbatut de mai multe luni în Parlament si care întâmpina o rezistenta puternica atât din partea formatiunilor de stânga, cât si a celor de dreapta. În cazul în care motiunea de cenzura este respinsa, acest text va fi considerat ca si adoptat.

Dezbaterea va avea loc începând cu ora 14:00 GMT si rezultatul votului va fi cunoscut catre ora 16:30 GMT.

Textul de lege, pe care guvernul se bazeaza pentru stimularea cresterii economice si pentru a demonstra partenerilor sai europeni dorinta sa de reforma, prevede o liberalizare a sectorului transporturilor, o reformare a profesiilor juridice reglementate si o relaxare a codului muncii.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.