Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez se concentrează pe începerea noului an şcolar și amână prezentarea planului de relansare

Inquam Photos / Adel Al-Hadad
gabriela firea deschidere an scolar

Guvernul francez a amânat cu câteva zile prezentarea planului său de relansare, prevăzută să aibă loc marţi, pentru a se dedica mai mult problemelor sanitare pe care le presupune începerea noului an şcolar, a anunţat sâmbătă purtătorul său de cuvânt Gabriel Attal, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Planul care "este gata" va fi prezentat "a doua zi după începerea noului an şcolar, pentru care trebuie mai întâi să asigurăm bune condiţii de organizare" în ceea ce priveşte măsurile împotriva COVID-19, a informat Attal într-un comunicat scris.

Planul va fi dezvăluit în prima săptămâna a lui septembrie, potrivit aceleiaşi surse.

Guvernul francez trebuie să-şi detalieze planul în valoare de 100 de miliarde de euro, aşteptat cu sufletul la gură de întreprinderile din sectoarele cele mai afectate de criză, într-un moment când există temeri privind izbucnirea unui al doilea val de COVID-19.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Obiectivul acestui plan este de a readuce din 2022 nivelul de bunăstare naţională în Franţa la cel de dinaintea crizei.

Însă preşedintele Emmanuel Macron şi premierul Jean Castex doresc ca miniştrii "să finalizeze modalităţile precise" a măsurilor de prevenţie decise pentru începerea noului an şcolar, precum obligativitatea de a purta mască în instituţii şi pentru elevii din şcoli şi licee.

În timpul ultimelor două zile, numărul de noi cazuri de contaminare a depăşit pentru prima dată în Franţa cifra de 4.000: joi 4.771 şi vineri 4.586.

Cu toate acestea, dacă numărul de noi contaminări creşte de mai multe săptămâni, cel al persoanelor spitalizate sau la reanimare rămâne în această ţară relativ constant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.