Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german cere imperativ reţelelor de socializare să şteargă postările considerate rasiste

facebook

Un înalt responsabil din partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a ameninţat vineri cu sancţiuni reţelele de socializare, în frunte cu Facebook, dacă acestea vor continua să tergiverseze eliminarea conţinuturilor considerate rasiste, un avertisment similar venind anterior şi din partea Ministerului german al Justiţiei, transmite AFP. 'Vremea meselor rotunde a trecut, răbdarea mea a ajuns la limită', a declarat pentru publicaţia Der Spiegel liderul grupului parlamentar conservator, Volker Kauder.

Dacă Facebook, Twitter şi alte reţele de socializare nu se implică cu adevărat în lupta împotriva conţinuturilor rasiste, politicianul citat sugerează să li se aplice o amendă de 50.000 pentru fiecare postare care nu este ştearsă în decurs de o săptămână de la apariţia ei. Ministrul german al justiţiei, social-democratul Heiko Maas, care de un an discută această problemă cu şefii reţelelor de socializare, a declarat pe 5 octombrie că acestea ar putea fi sancţionate dacă nu se conformează cererilor autorităţilor germane. 'Dacă acele conţinuturi sancţionabile penal nu sunt şterse într-un mod mai consecvent, va trebui să luăm în calcul tragerea la responsabilitate a Facebook şi Twitter', a declarat el atunci pentru cotidianul Handelsblatt. 'Sabia lui Damocles se află deasupra capetelor reţelelor de socializare', a adăugat ministrul german al justiţiei.

Marile reţele de socializare, inclusiv Facebook, au promis în luna decembrie că vor examina şi suprima într-un termen de 24 de ore comentariile instigatoare la ură, care s-au propagat în mediul online mai ales după ce în Germania au sosit anul trecut aproape 900.000 de migranţi. Însă autorităţile de la Berlin consideră că eforturile în acest sens depuse până în prezent de reţelele de socializare sunt insuficiente. Însă Facebook susţine că a făcut tot posibilul pentru a elimina respectivele conţinuturi, dar a atras totodată atenţia că este dificil să se pună în practică solicitarea guvernului german, mai ales din cauza faptului că este greu să se facă diferenţa între mesajele ce intră sub incidenţa legii şi cele care sunt în limitele libertăţii de exprimare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.