Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul grăbeşte pasul! Premierul Dăncilă înfiinţează prin OUG o NOUĂ comisie: Ce OBIECTIV va avea / VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila guvern Victoria

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea unei Comisii naţionale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro, a declarat premierul Viorica Dăncilă, care a subliniat că acesta reprezintă pentru România cel mai important obiectiv după cel al aderării la UE.

Citeşte şi: Anunţ CONTROVERSAT: Simona Halep e gata să RENUNŢE la locul 1 în lume, în FAVOAREA altei jucătoare

"În cadrul şedinţei de astăzi vom discuta despre trecerea la moneda euro, după cum ştiţi, s-a vorbit despre acest lucru, dar nu am avut niciodată o perioadă stabilită pentru acest moment deosebit de important pentru ţara noastră. Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecinţă, printr-o ordonanţă de urgenţă vom înfiinţa Comisia naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important", a anunţat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Proiect ŞOC la ministerul Justiţiei: Ce INFRACŢIUNE NOUĂ prevede documentul despre BRĂŢĂRILE ELECTRONICE pentru deţinuţi

Premierul a spus că în cadrul comisiei vor activa "reprezentanţi ai administraţiei guvernamentale, ai administraţiei publice locale, ai mediului academic, ai Preşedinţiei, organizaţiilor non-guvernamentale, din partea confederaţiilor patronale şi sindicale, a societăţilor asociative".

"Deci va fi o largă reprezentare, astfel încât să putem să avem o dezbatere corectă care să ne permită luarea celor mai bune decizii. Această comisie va fi condusă de doi preşedinţi, primul-ministru şi preşedintele Academiei Române, şi, de asemenea, doi vicepreşedinţi - guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice", a precizat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.