Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, în corzi: 37 de procese au fost deschise pentru neacordarea unor sporuri către bugetari

edupedu.ro
Bani

Un număr de 37 de procese au fost deschise în instanţa de judecată de aproximativ 2.000 de membri ai filialei ieşene a federaţiei sindicale Sanitas, din cauza neacordării stimulentului de risc şi neacordării sporului de 30% pentru perioada stării de urgenţă. Practica ar putea să apară în toate județele, lucru care va provoca un val de plângeri în instanță.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

Potrivit liderului Santias Iaşi, Iulian Cozianu, începând din luna decembrie 2020 şi până în prezent au fost deschise în instanţă 37 de procese, întrucât 2.000 de asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri, personal TESA sau asistenţi sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt nemulţumiţi că nu au primit nici acum drepturile salariale promise.

"La început au fost 16 acţiuni deschise în instanţă, după care au mai fost depuse câteva dosare, iar în cursul săptămânii trecute am depus încă 21, toate fiind doar ale membrilor sindicatului Sanitas. Până acum au fost deschide dosare ale membrilor Sanitas din oraşele Podu Iloaiei, Hârlău, Răducăneni sau din secţii ale Spitalului "Sf. Maria" din Iaşi, Spitalului "Sf.Spiridon" din Iaşi, Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Spitalului de Boli Infecţioase. Continuă strângerea de semnături pentru deschiderea de noi procese întrucât numărul celor care nu şi-au primit stimulentul de risc sau sporul de 30% este mult mai mare", a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sanitas Iaşi.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.