Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul japonez se grăbește să pună în aplicare noi legi privind monedele stabile în urma prăbușirii Terra

news.bitcoin.com
japonia criptomonede bitcoin

Japonia avansează cu legislația privind emiterea de monede stabile, adică active digitale cu valoarea lor legată de monede fiat sau stabilizate printr-un algoritm.

Vineri, parlamentul japonez a adoptat un proiect de lege care interzice emiterea de monede stabile de către instituțiile nebancare, a informat agenția locală de știri Nikkei , conform cointelegraph.com.

Proiectul de lege prevede că emiterea de monede stabile este limitată la băncile licențiate, agenții de transfer de bani înregistrați și companiile de încredere din Japonia.

Noua legislație introduce, de asemenea, un sistem de înregistrare pentru instituțiile financiare pentru a emite astfel de active digitale și prevede măsuri împotriva spălării banilor.

Potrivit raportului, proiectul de lege își propune să protejeze investitorii și sistemul financiar de riscurile asociate cu adoptarea rapidă a monedelor stabile, care și-a văzut piața crescând până la 20 de trilioane de yeni, sau mai mult de 150 de miliarde de dolari.

Se pare că noul cadru legal va intra în vigoare în 2023, Agenția de Servicii Financiare din Japonia intenționând să introducă reglementări pentru emitenții de monede stabile în lunile următoare.

Factura de monedă stabilă a Japoniei vine în urma unei scăderi masive pe piețele criptomonedei, alimentată de prăbușirea jetoanelor Terra, moneda algoritmică stabilă Terra USD (UST) pierzându-și valoarea 1:1 față de dolarul american la începutul lunii mai.

Turbulența pieței de monede stabile nu a fost exclusivă pentru blockchain-ul Terra, deoarece alte monede stabile algoritmice, cum ar fi DEI , și-au pierdut ulterior, de asemenea, nivelul dolarului, scăzând până la 0,4 USD la sfârșitul lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.