Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Letoniei îşi va extinde restricţiile pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus

VideoHive
Letonia

Guvernul Letoniei îşi va extinde restricţiile pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus şi după data de 25 ianuarie, când erau preconizate să se termine iniţial, a precizat marţi cabinetul, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Măsurile, alături de interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, vor rămâne în vigoare încă două săptămâni, până pe 7 februarie.

Guvernul urmează să se reunească joi pentru a-şi da acordul final referitor la această decizie.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Letonia, cu o populaţie de aproape 1,9 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o creştere accelerată a numărului de cazuri începând din toamnă.

Drept răspuns, guvernul a înăsprit restricţiile în decembrie, reducând activităţile din viaţa publică şi închizând cea mai mare parte a magazinelor.

Magazinele online care vând produse esenţiale rămân deschise. Restaurantele şi instituţiile de cultură şi agrement sunt închise, iar şcolile au implementat învăţământul la distanţă.

Prim-ministrul letonian Krisjanis Karins a spus că numărul de cazuri s-a stabilizat pe teritoriul ţării pentru prima dată. Cu toate acestea, situaţia în spitale este ''extrem de critică'', a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă online.

Ministerul Sănătăţii, Daniel Pavluts, au spus totodată că nu există niciun motiv pentru relaxarea restricţiilor în acest moment.

Letonia a înregistrat peste 56.000 de cazuri de COVID-19, afecţiunea provocată de coronavirus, de la debutul pandemiei, şi 1.012 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.