Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul mai are 10 zile să decidă soarta aplicațiilor de ridesharing folosite de 2,5 milioane de români

Noizz.ro
Taxi UBER Clerver Taxify

Milioane de români așteaptă decizia Guvernului care a promis reglementarea aplicațiilor de mobilitate urbană precum Clever, Uber și Bolt. La presiunea patronatelor de taxi și a dispeceratelor care doresc menținerea unui monopol pe piață, Guvernul a facut o serie de modificări în legea taximetriei care pot conduce la dispariția tuturor aplicațiilor din România

Vicepremierul Daniel Suciu și ministrul transporturilor Răzvan Cuc promiteau în fața românilor,acum o lună de zile, că vor da o ordonanță de urgență pentru crearea unui cadru clar de funcționare a aplicațiilor, astfel încât acestea să nu fie afectate de modificările aduse la legea taximetriei. Săptămânile au trecut, iar Guvernul încă nu a venit cu nicio propunere de act normativ care sărezolve situația aplicațiilor din România.

Au mai rămas doar 10 zile până când milioane de cetățeni pot folosi fără restricții aplicațiile de transport. Odată intrată în vigoare noua lege a taximetriei, va fi deschisă calea pentru o serie de restricții și abuzuri față de pasageri, precum și față de șoferii care lucreazăfolosind aceste aplicații. Dacă guvernul nu ia o decizie fermă în următoarele două ședințe ale executivului, aplicațiile se vor vedea nevoite să își suspende activitatea până la clarificarea situației de către executiv, iar cetățenii vor fi obligați să se descurce cutradiționalele dispecerate pentru a găsi un mijloc de transport.

În ultimele zile, Consiliul Concurenței a semnalat urgența și nevoia unui cadru de reglementare a noilor tehnologii: "Este firesc să încercăm să ne adaptăm la evoluţiile tehnologiei. Progresul tehnologic conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor, însă nu trebuie să conducă la eliminarea formelor care deja îşidesfăşoară activitatea. Trebuie să găsim soluţii astfel încât cei din piaţă să funcţioneze fără să se elimine reciproc." a precizat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.