Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul nipon confirmă turneul premierului Shinzo Abe în Orientul Mijlociu

The Japan Times
Shinzo Abe

Guvernul nipon a confirmat vineri vizita pe care o va întreprinde de sâmbătă, în trei ţări din Orientul Mijlociu, prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, după ce, în urmă cu două zile, datele stabilite pentru turneul diplomatic erau puse sub semnul întrebării din cauza tensiunilor care afectau regiunea, transmite EFE potrivit Agerpres

Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Yoshihide Suga, a precizat în conferinţa sa zilnică de presă, că turneul lui Abe în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Oman va începe sâmbătă şi se va încheia miercuri.

Scopul turneului este de a schimba opinii cu liderii din regiune pentru a vedea cum pot fi reduse tensiunile din Orientul Mijlociu, a declarat Suga, ţinând cont de "rolul important" jucat în această privinţă de cele trei state.

Totodată, guvernul de la Tokyo va căuta cooperarea acestora pentru asigurarea rutelor maritime din zonă, de unde provine 90% din petrolul consumat de Japonia.

De asemenea, Abe le va explica liderilor celor trei ţări vizitate motivele desfăşurării unei forţe militare nipone în apele din regiune, decizie anunţată pe 27 decembrie.

Respectiva misiune, care va fi compusă dintr-un distrugător şi din avioane de recunoaştere, are ca obiectiv colectarea de informaţii pentru a asigura rutele maritime din zonă.

Turneul lui Abe în Orientul Mijlociu a fost pus la îndoială miercuri, în urma atacului iranian asupra a două baze aeriene din Irak, în presa locală, care cita surse oficiale anonime, apărând chiar informaţia că demersul diplomatic a fost amânat.

Decizia de menţinere a datelor programate iniţial pentru acest turneu a fost comunicată pe un fond de oarecare destindere a tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Casa Albă a demonstrat reţinere militară în urma atacului iranian, care nu s-a soldat cu morţi în rândul trupelor americane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.