Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul nu rezolvă nicio problemă a medicilor, dar mai creează una

www.pixabay.com
medici, spital, operație

România are azi peste 18.000 cazuri de infectare cu COVID-19. Asta înseamnă că medicii din linia întâi, la care toți politicienii fac trimitere într-o formă sau alta, rămân pe baricade. Pentru ei, lupta rămâne la fel de aprigă ca în primele zile de la declanșarea pandemiei.

Vezi și: Trei luni până la momentul de cumpănă pentru Guvern: Două scenarii luate în calcul pentru majorarea pensiilor (surse)

Există îngrijorarea că va apărea un al doilea val de îmbolnăviri, dar și că virusul poate produce mutații. Probabil, pentru o lungă perioadă de acum încolo, medicii se vor confrunta cu probleme legate de virus, indiferent care le e specializarea. Dacă așa vor sta lucrurile, această categorie profesională va reprezenta în continuare o prioritate pentru toate țările în care virusul există.

În România însă liberalii îi abandonează pe medici, așa cum au făcut încă de la declanșarea Stării de urgență. De la lipsa echipamentelor de protecție, care nu le-au fost asigurate din cauza lipsei de organizare a guvernului și până la imposibilitatea de a-și încasa sporurile, din cauza neglijenței Ministrului Sănătății, care a uitat să decreteze epidemia, medicii au fost batjocura guvernului. Unde oare în lume se mai întâmplă asta?

Singurul lucru care ne mai ducea cu gândul la grija guvernului pentru personalul medical, care lucra în secțiile COVID, era faptul că acesta avea asigurată cazarea, putându-și astfel proteja familiile de o eventuală îmbolnăvire.

Dar, de la începutul Stării de alertă, această facilitate nu mai există. Guvernul nu a mai prevăzut alocarea de bani către prefecturi pentru plata cazării. Așadar, în acest moment, deși pericolul ca medicii și asistentele să-și infecteze propriile familii este la fel sau chiar mai ridicat, nu există o reglementare clară, prin care să se deconteze cazarea personalului medical.

Vor fi nevoite spitalele să renunțe la achizițiile de medicamente și materiale sanitare pentru a putea asigura în continuare cazarea medicilor? Multe dintre ele, da, dar procedurile prin care vor putea face acest lucru nu sunt clare nici acum, la o săptămână de la declararea Stării de alertă.

Deci, în loc să rezolve problemele reale ale medicilor, guvernul mai creează o problemă. Concluzia este că personalul medical are doar obligații, drepturile fiindu-i ignorate de actuala conducere a țării.

Cuvintele apreciative pe care le tot auzim din gura guvernanților se demonstrează a fi vorbe goale pentru ei, realitatea de astăzi demonstrând de fapt lipsa de preocupare și de respect față de cei din linia întâi din spitale.

Ce facem dacă medicii se revoltă? Ce facem dacă medicii ne părăsesc, orice ar însemna asta? Să ne răspundă dl Ludovic Orban!

o analiză de Sarmiza Andronic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.