Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban promite ajutoare de 2000 de euro pentru microintreprinderi și finanţarea chiriilor pentru magazinele închise în timpul stării de urgenţă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Planul de relansare economică pe care Guvernul urmeazăsă îl prezinte miercuri prevede granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor, capital de lucru şi investiţii, vizând ajutoare de 2000 de euro pentru microintreprinderi, finanaţarea chiriilor pentru magazinele închise în timpul stării de urgenţă, până la 125.000 de euro pentru IMM din HoReCa, turism, transporturi, evenimente.

La capitolul Granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor, capital de lucru şi investiţii, Guvernul propune:

- Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi în valoare de 2000 Euro/SRL fără salariaţi. Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillităţi. Număr estimat al beneficiarilor este de  50.000; Bugetul alocat este de 100 mil. euro

Mutare BOMBĂ: Șeful IPJ Timiș preia șefia IPJ Dolj, TĂRÂMUL interlopilor care își fac de cap în stradă

- Schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19 - finanţarea chiriilor pentru perioada în care desfăşuararea activităţii comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă: valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni. Buget: 160 mil. lei.
- Capital de lucru pentru repornirea activităţilor economice pentru IMM-uri - Valoare grant: max. 125.000 Euro; Domenii: HoReCa, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 mil. euro.
- Granturi pentru investiţii şi pentru reconversia economică a IMM-urilor - Valoare grant: 50.000 – 200.000 Euro; Domenii: Industria sanitară, farmaceutică, alimentară, auto, IT, energie, construcţii, transport, turism, confecţii; Cheltuieli: producţie, achiziţia de echipamente, utilaje, tehnologii; Buget: 550 mil. euro.
De asemenea, vor fi lansate programe de finanţare nerambursabilă pentru creşterea competitivităţii IMM-urilor, precum şi granturi pentru iniţiative antreprenoriale inovative şi digitalizarea companiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.