Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, prin Secretariatul General, va achita cheltuielile de protocol ale RA-APPS: Președinția, Parlamentul, CCR sunt pe listă

1364202748RA-APPS-lista-chiriasi-de-lux

Cheltuielile aferente bazei materiale de reprezentare şi protocol a Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'' (RA-APPS) vor fi asigurate de către Secretariatul General al Guvernului (SGG), urmând ca sumele necesare consolidării, modernizării şi investiţiilor să fie suportate în continuare de RA-APPS.

În acest sens, Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă pentru modificarea articolului 8 din Ordonanţa 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului, şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APP.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Conform proiectului de act normativ, care a fost publicat pe site-ul SGG, "cheltuielile pentru administrarea, funcţionarea, conservarea, întreţinerea, repararea, instruirea personalului specializat şi protejarea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului". La începutul exerciţiului financiar al fiecărui an, după intrarea în vigoare a legii bugetului de stat pe anul respectiv, RA-APPS încheie cu SGG contract de prestări de servicii, prin care se stabilesc cuantumul sumelor şi modalităţile de decontare. Totodată, pentru exerciţiul financiar al lui 2017, aceste cheltuieli se suportă din fondurile RA-APPS până la data includerii acestora în bugetul propriu rectificat al SGG.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Fondul locativ de protocol şi bunuri mobile are următoarea destinaţie: reşedinţe oficiale - pentru preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român; locuinţe de protocol - pentru persoanele care sunt alese sau numite în unele funcţii sau demnităţi publice, pe durata exercitării acestora; baza materială destinată activităţii de reprezentare şi protocol - pentru activităţile Administraţiei Prezidenţiale, Senatului, Camerei Deputaţilor, Guvernului României şi Curţii Constituţionale, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

Potrivit acesteia, începând cu aprilie 2013, toate cheltuielile cu baza materială de reprezentare şi protocol (bunuri imobile şi mobile) sunt suportate din veniturile RA-APPS, fiind deductibile la calculul profitului impozabil. "Deşi deductibilă, această cheltuială neavând venituri aferente, creşte pierderea înregistrată de regie, pe lângă faptul că se consumă disponibilităţi băneşti rezultate din alte activităţi (vânzări de imobile) şi care ar putea fi folosite pentru investiţii", se explică în nota de fundamentare.

Cheltuielile suportate din veniturile proprii pentru întreţinerea bazei materiale de reprezentare şi protocol (casele de oaspeţi) pentru anul 2015 au fost de 15.406.170 de lei, iar pentru 2016 de 23.813.780 de lei, se arată în document.

Citește și: Suma colosală pe care o pierde o rețea de socializare dacă îi blochează contul lui Trump

Conform sursei citate, "cheltuielile aferente bazei materiale de reprezentare şi protocol nu se mai suportă din veniturile rămase la dispoziţia regiei din vânzări de imobile conform OUG nr. 101/2011", rămânând ca doar investiţiile sau lucrările de natura investiţiilor (consolidare, modernizare) să se suporte din acestea.

"Singura soluţie pentru a susţine această activitate la standarde normale este ca decontarea cheltuielilor curente şi de capital pentru conservarea, protecţia, întreţinerea, repararea, funcţionarea şi instruirea personalului specializat să se efectueze din bugetul Secretariatului General al Guvernului, din sumele ce se vor aloca anual cu aceasta destinaţie, iar sumele necesare consolidării, modernizării şi efectuării investiţiilor necesare bazei materiale de reprezentare şi protocol administrată să fie decontate în continuare din sumele rămase la dispoziţia RA-APPS (50%) din vânzările de imobile", se mai arată în nota de fundamentare.

Citește și: Imobilele lui Dorin Cocoș, tot în „familie”! Cine este personajul care a achiziționat spațiile scoase la licitație de ANAF .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.