Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol pregăteşte măsuri de sprijin pentru sectorul ospitalităţii, în contextul pandemiei de COVID-19

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Guvernul spaniol se gândeşte să prelungească schema de linii de credit garantate de stat până dincolo de luna decembrie şi de asemenea pregăteşte măsuri de sprijin pentru susţinerea sectorului ospitalităţii, au declarat joi pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

"În prezent sunt discutate toate opţiunile, prelungirea perioadei de graţie, prelungirea creditelor garantate de stat până dincolo de luna decembrie dar nimic nu a fost decis încă", a declarat una dintre surse, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

O sursă guvernamentală a precizat că măsurile vizând prelungirea perioadelor de graţie, care permit debitorilor să amâne plata ratelor fără a fi penalizaţi cu comisioane pentru întârzieri, să intre în incapacitate de plată sau să le fie anulate creditelor, ar urma să fie aprobate, cel mai probabil marţi, de cabinetul de la Madrid şi iniţial vor viza sectorul ospitalităţii.

Hotelurile, barurile şi restaurantele din Spania au fost afectate în mod deosebit pe măsură ce pandemia de coronavirus a paralizat turismul în una din cele mai vizitate ţări ale lumii.

Actuala schemă de finanţare cu garanţii de stat, în valoare de 140 miliarde de euro, ar urma să expire în luna decembrie iar perioada de graţie pentru un volum semnificativ de credite ar urma să se încheie în aprilie. Multe firme mici şi liber profesionişti au avertizat că nu vor putea să îşi reia activitatea până atunci pentru a putea face faţă plăţii ratelor.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Companiile spaniole se numără printre cele mai afectate de pandemie iar economistul BCE, Paloma Lopez Garcia declara recent că "analiza noastră arată că Spania este cea mai afectată ţară din zona euro", în condiţiile în care aproximativ un sfert din totalul firmelor cu angajaţi sunt în pericol să devină nelichide în perioada de vârf a crizei.

Banca Centrală a Spaniei a estimat deficitul de lichiditate în sectorul corporate, între al doilea şi al patrulea trimestru din 2020, se ridică la aproximativ 230 miliarde de euro. Într-un studiu separat, firma americană de consultanţă Alvarez & Marsal a estimat că 14% din companiile spaniole ar putea fi în pragul insolvenţei, ceea ce ar însemna pierderea a aproximativ două milioane de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.