Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul trece la ANGAJĂRI MASIVE: S-au DEBLOCAT posturile în două ministere importante

reporterul.ro
angajat

Guvernul a aprobat astăzi, prin două Memorandumuri, deblocarea unor posturi vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și din cadrul unor instituții publice și organe de specialitate ale administrației publice centrale aflate în subordinea M.D.R.A.P.F.E., în vederea ocupării lor prin concurs. În cazul ambelor ministere, ocuparea posturilor se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în bugetele aferente.

Citește și: Ministrul Muncii a recunoscut! Ce s-ar putea întâmpla cu salariile angajaților dacă se vor muta contribuțiile pe angajat

În cazul Ministerului Afacerilor Interne este vorba despre 616 funcții de conducere pentru care a fost dispusă prelungirea împuternicirii, dintre cele 1.275 funcții de conducere ale căror atribuții sunt exercitate cu caracter temporar, prin împuternicire, după caz, de către polițiști și cadre militare. Potrivit prevederilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, ambele cu modificările și completările ulterioare, împuternicirea poate fi dispusă pentru o perioadă de până la 6 luni, iar prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, pentru încă maximum 6 luni, perioadă în care este obligatorie organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea postului vacant. Astfel, perioada maximă pentru care poate fi dispusă împuternicirea aceleiaşi persoane este de un an, iar în situaţia în care respectivul post vacant nu se ocupă prin una din modalităţile prevăzute de lege, este necesară împuternicirea unei alte persoane. Acest aspect are consecinţe atât asupra asigurării continuităţii actului managerial de către persoane care deţin cunoştinţele necesare şi au dobândit experinţă în respectivul domeniu, cât şi asupra stabilităţii la locul de muncă.

Citește și: Noi dezvăluiri despre Liviu Dragnea: Ce salariu are, de fapt, liderul PSD

În contextul deficitului major de personal generat de ieșirile din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către polițiști și cadrele militare în activitate sau a modificării/încetării raporturilor de serviciu ale titularilor acestora, deblocarea acestor posturi a fost aprobată prin Memorandum, având în vedere că posturile respective nu fac obiectul excepțiilor prevăzute în Ordonanța Guvernului nr. 3/2017 privind unele măsuri pentru administrația publică centrală, care suspendă, până la data de 31 decembrie 2017, ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante.

Citește și: Un renumit lanț de magazine second-hand din Olanda vine în România: Ce produse va vinde

Printr-un alt Memorandum, Guvernul a aprobat posturile vacante sau temporar vacante care urmează să fie ocupate prin concurs sau examen din cadrul aparatului propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Inspectoratului de Stat în Construcții, Institutului Național de Administrație, Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, precum și din cadrul instituțiilor publice cu personalitate juridică ale Agenției.

Decizia a fost luată pentru utilizarea eficientă a resurselor umane disponibile și cu expertiză în domeniile specifice acestor instituții, în scopul atingerii obiectivelor asumate pentru fiecare domeniu prin Programul de Guvernare.

Citește și: USR atacă pensiile speciale: Ce proiect de lege a depus

Concret, este vorba despre funcții de conducere și de execuție repartizate după cum urmează: 80 de posturi din cadrul aparatului propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, 6 posturi din Inspectoratul de Stat pentru Construcții, 25 de posturi din Institutul Național de Administrație. Pentru Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiilor publice cu personalitate juridică ale Agenției, Memorandumul prevede ocuparea, la nivel central și teritorial, a unui număr de 104 posturi subvenționate de la bugetul statului și alte 75 finanțate din venituri proprii.

Citește și: SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.