Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul urmează să aprobe proiectul legii prevenţiei

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Guvernul urmează să aprobe proiectul legii prevenţiei, potrivit ordinii de zi a şedinţei Executivului, informează agerpres.ro

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, a anunţat marţi că iniţiativa legislativă va fi aprobată în şedinţa din această săptămână a Guvernului şi apoi trimisă Parlamentului pentru a fi adoptată în procedură de urgenţă. 

Proiectul legii prevenţiei a fost discutat, în primă lectură, în şedinţa Executivului din 11 mai.

Dosar ULUITOR - Șpagă pentru denunțuri la DIICOT. Percheziții la Penitenciarul Rahova


Potrivit lui Petrescu, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a integrat propunerile venite din partea a peste 17 ministere şi agenţii care au în portofoliu organisme cu atribuţii de control iar la propunerea ministerelor avizatoare în proiect au fost introduse aproximativ 290 de contravenţii. 

Totodată, Executivul urmează să aprobe joi un proiect de hotărâre privind stabilirea uniformei, siglei, insignei şi documentelor de legitimare pentru personalul militar al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne. 

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de OUG privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. 

Guvernul va adopta, de asemenea, un memorandum cu tema "Activarea Potenţialului Economic al Sectoarelor Culturale şi Creative din România". 

Cabinetul Grindeanu va discuta şi despre stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisia Europeană împotriva României, în baza unei note care va fi prezentată în cadrul reuniunii. 

În cadrul şedinţei va fi prezentată şi o informare privind crearea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic ''Laser Valley-Land of Lights'' la Măgurele, în jurul Centrului de cercetare Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ''Horia Hulubei''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.