Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul vrea să SCHIMBE iar 'anumite practici religioase'

Inquam Photos / Octav Ganea
preot vesmant

Guvernul Florin Cîțu urmărește să schimbe, la fel ca predecesorul său, ”anumite practici religioase”, lucru confirmat de conducătorii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Aspecte de interes privind imunizarea împotriva COVID-19, modalităţile de programare, beneficiile şi importanţa vaccinării au fost principalele teme abordate în cadrul unei întâlniri online pe care coordonatorii campaniei de imunizare au avut-o cu reprezentanţi ai cultelor religioase.

"Vineri, 12 februarie, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, vicepreşedinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2", se arată într-un comunicat al CNCAV remis luni presei.

Citește și: Omul lui Ion Iliescu încă face parte din Guvern! Ajuns la 72 de ani, e șef peste Culte în Cabinetul Cîțu

La întâlnire, care s-a derulat în sistem videoconferinţă, s-a discutat şi despre modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecţie sanitară, precum şi importanţa asigurării continuităţii dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a oferit informaţii detaliate în ceea ce priveşte campania de vaccinare şi i-a asigurat pe reprezentanţii cultelor de sprijin pentru derularea procesului de imunizare într-un mediu favorabil şi sigur, se precizează în comunicat.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

"Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiţii procesul de vaccinare la nivel naţional, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri şi deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil şi sigur", a declarat dr. Gheorghiţă, conform comunicatului citat.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase prezenţi la întâlnire, din totalul de 18 culte din România, şi-au exprimat susţinerea pentru procesul de informare a credincioşilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi au apreciat buna colaborare dintre CNCAV şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

Citește și: Acuzați grave la adresa lui Florin Cîțu: ‘Haideți să vă arăt cum a falsificat proiectul de buget pe 2021!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.