Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerul portughez din spatele Football Leaks are probleme: Ungaria l-a extrădat

news.sky.com
hacker

Ungaria a acceptat extinderea mandatului european de arestare vizându-l pe Rui Pinto, hackerul aflat la originea Football Leaks, extindere cerută în luna iulie de ministerul public portughez, a indicat justiţia portugheză, potrivit AFP.

Rui Pinto a fost extrădat de Budapesta fiindcă ar fi încercat să şantajeze fondul de investiţii Doyen Sports, cerând între 500.000 şi un milion de euro pentru a înceta publicarea unor documente pe care le obţinuse ilegal după ce a accesat sistemele informatice ale clubului Sporting Lisabona şi ale Doyen. Avocaţii lui Pinto afirmă că el a renunţat la tentativa sa de şantaj, informează agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu trădează nimeni

Extinderea mandatului va permite ca hackerul, aflat în detenţie provizorie din luna martie în Portugalia, să fie urmărit pentru alte infracţiuni decât cele pe baza cărora el fost extrădat.

Potrivit presei portugheze, anchetatorii îl suspectează de asemenea că a accesat alte mesagerii electronice, cum ar fi cele ale ministerului public, ale ministerului portughez de Interne, ale FIFA, poliţiei sau unor cabinete de avocaţi.

Citește și: S-a aflat! Cât este de bogată Simona, soția lui Alexandru Cumpănașu

"Această solicitare a obţinut un răspuns pozitiv din partea autorităţilor maghiare, care au acceptat pe 13 august extinderea mandatului european de arestare", a indicat un comunicat al Departamentului central de investigaţie şi acţiune penală (DCIAP).

Avocaţii lui Rui Pinto îşi prezintă clientul ca pe un "foarte important avertizor de integritate european", ce a permis parchetelor din mai multe ţări, printre care Franţa şi Belgia, să deschidă anchete privind presupuse nereguli grave în lumea fotbalului.

Citește și: Florin Cîțu: Comuniștii de la PSD au trimis ordin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.