Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Halterofila nord-coreeană Kim Il Gyong a stabilit un nou record mondial la Jocurile Asiatice

www.romaniatv.net
haltere

Sportiva nord-coreeană Kim Il Gyong a stabilit un nou record mondial de haltere la stilul smuls, cu 111 kg, în cadrul categoriei 59 kg, luni, la Jocurile Asiatice de la Hangzhou (China), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Fostul record mondial, de 110 kg, fusese stabilit în 2021 de taiwaneza Kuo Hsing-chun.

Kim s-a impus şi la stilul aruncat cu 135 kg şi a câştigat medalia de aur cu un total de 246 kg, nou record al Jocurilor Asiatice, la doar un kilogram de recordul mondial deţinut de taiwaneza Kuo Hsing-chun, campioana olimpică en titre, care s-a clasat pe locul trei, cu un total de 227 kg. Medalia de argint i-a revenit chinezoaicei Luo Shifang, cu 240 kg.

Săptămâna trecută, alte două halterofile nord-coreene, Ri Song Gum şi Kang Hyong Yong, au stabilit, de asemenea, recorduri mondiale.

Consiliul Olimpic al Asiei (OCA) a declarat luna trecută că se bucură că steagul nord-coreean continuă să fluture la Jocurile Asiatice de la Hangzhou, în ciuda faptului că acesta a fost interzis din cauza nerespectării de către această ţară a regulilor globale antidoping.

Agenţia Mondială Antidoping a interzis steagul nord-coreean la toate evenimentele sportive majore, în afara Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, în 2021, după ce a considerat că Coreea de Nord nu a reuşit să implementeze un program eficient de testare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.