Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT - Un italian cu 8 clase a operat în România de zeci de ori! Ce spune ministrul Sănătății despre acest caz

spitale

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare, informează Digi24.

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Război total în Senat: Anchetă parlamentară în scandalul băncilor. Lider ALDE forțează audierea lui Isărescu. PNL cere sancțiuni / DOCUMENTE

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție.

„Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel dee probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli. Da, a operat în clinici privite cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice. Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem.”, a spus Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.