Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Handbal feminin - Transferurile realizate de CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea

romania handbal feminin

România a rămas fără echipă în Liga Campionilor, fiind pentru prima dată în ultimele patru sezoane când nu va avea reprezentantă în turneul Final Four, potrivit mediafax.

CSM Bucureşti a fost eliminată de Metz, în weekend-ul trecut, în sferturile de finală, dar în ultimii ani a contribuit cu o zestre importantă de puncte la coeficientul de ţară în ierarhia EHF. România intră în ediţia 2019-2020 din postura de ocupantă a locului 2, motiv pentru care va avea cinci echipe în cupele europene. Mai mult, va „ataca” Liga Campionilor, foarte posibil, cu două echipe, cu CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Cine va pierde titlul în Liga Naţională va solicita un wildcard din partea Federaţiei Europene de Handbal şi are toate şansele să îl şi primească în luna iunie. Interesant, ambele formaţii şi-au alcătuit deja loturi pentru această competiţie, inclusiv Vâlcea, grupare de la care s-au „scurs” mai greu informaţiile.

Nu mai este un secret, CSM Bucureşti a transferat nu mai puţin de nouă jucătoare pentru sezonul următor, aproape pentru fiecare post cel puţin câte o soluţie:

Portar: Denisa Dedu
Extremă stânga: Itana Grbic
Inter stânga: Gabriela Perianu
Interi dreapta: Nora Mork, Andrea Klikovac
Extreme dreapta: Laura Chiper, Carmen Martin
Pivot: Crina Pintea
Apărător: Linnea Torstensson
Primul „7” al echipei CSM Bucureşti ar putea arăta astfel: Dedu (Grubisic) – Grbic (Curea), Neagu, Lekic (Omoregie), Mork, Martin, Pintea (Cvijic).

SCM Rm. Vâlcea a transferat la rândul ei şase jucătoare cu cotă bună în Europa, cu experienţă la nivel de Liga Campionilor şi Cupa EHF. Două fete sunt din naţionala României, iar alte patru sunt în criteriile impuse de FR de Handbal. Mai mult, două handbaliste au jucat la Gyor şi au câştigat Liga Campionilor în ultimii 2 ani, conform informaţiilor care circulă în lumea handbalului. De menţionat faptul că Vâlcea nu a anunţat oficial niciun transfer până la această oră.

Pe posturi, achiziţiile echipei SCM Rm. Vâlcea sunt:

Portar: Marta Zderic Batinovic (a câştigat Liga Campionilor cu Buducnost în 2015 şi titlul de campioană europeană cu Muntenegru în 2014)
Inter stânga: Kristina Liscevic (finalistă cu Esbjerg în acest sezon în Cupa EHF)
Centru: Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Mireya Gonzales (a câştigat Liga Campionilor cu Gyor în 2018, iar în acest sezon joacă finala Cupei EHF cu Siofok), Ana Maria Dragut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.