Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm explică de ce Ponta nu a fost invitat la Deveselu

hans klemm

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a adus astăzi lămuriri în scandalul invitațiilor pentru inaugurarea bazei de la Deveselu, care a pornit de la Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Klemm a declarat că evenimentul a fost organizat de Marina Americană în consultare cu Ambasada SUA și cu Ministerul Apărării Naționale și chiar dacă ar fi fost ideal ca toți cei care au contribuit la realizarea proiectului de la Deveselu să fie prezenți, invitațiile au fost...limitate.

„Ieri a fost o zi istorică pentru România, SUA și NATO. Am avut un număr limitat de invitații. 'Succesul are mulți părinți' — este o vorbă în SUA. Ar fi fost ideal să-i invităm pe toți cei care au contribuit. Din păcate, am avut un număr limitat,” a declarat Klemm.

Ambasadorul SUA îi răspunde astfel lui Victor Ponta, care declarase anterior că i s-ar fi părut normal ca la evenimentul de inaugurare a scutului antirachetă să fie invitat atât el, Traian Băsescu și Gabriel Oprea, cât și Titus Corlățean, Mircea Dușa și Bogdan Aurescu. Vinovatul identificat de Ponta pentru lipsa invitațiilor a fost Dacian Cioloș.

Ponta și Cioloș, schimb dur de replici pe Facebook

Și Călin Popescu Tăriceanu a criticat evenimentul, pe care a ales să-l boicoteze, susținând că organizarea acestuia „desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare”.

Cu privire la poziția adoptată de Tăriceanu, ambasadorul SUA a declarat că acesta a fost invitat și că regretă că a ales să nu participe.

„Nu am vorbit cu domnul Tăriceanu, am văzut declarația sa în a doua parte a zilei (de joi — n.red.). A fost invitat și regret că a ales să nu vină,” a declarat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.