Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS de sus până jos în PNL (surse)

pnl

În PNL este haos de la vârful partidului până la organizaţiile locale. Gafele de comunicare din ultima perioadă sunt doar un simptom al organizării proaste şi al strategiilor greşite, după cum relatează surse din partid pentru stiripesurse.ro.

O parte din vină îi aparţine strategului Felix Tătaru, dar şi celor care s-au bazat pe acesta inclusiv în chestiune care nu ţin comunicare, după cum remarca într-un interviu pentru stiripesurse.ro şi Marius Ghilezan, expert în comunicare politică. Firma lui Felix Tătaru are un contract cu PNL, pentru campania electorală, care depăşeşte o jumătate de milion de euro, potrivit surselor din partid. Priceput în domeniul publicităţii, Tătaru nu este un strateg politic, ci un bun executant, persoana care adaptează pentru public mesajele altora. Acest rol l-a "jucat" perfect în campaniile lui Traian Băsescu.

Vezi şi: Legi vs. legi: Are Liviu Dragnea dreptul de a fi prim-ministru?

În schimb, în campania PNL, Tătaru pare să fi luat o "felie" prea mare din zona de strategie, potrivit unor lideri ai partidului. Mulţi liberali se plâng de relaţia de muncă dintre partid şi echipa lui Felix Tătaru. Oamenii din partid nu înţeleg nimic şi dau vina pe Tătaru pentru o strategie care pare că îi duce în jos, inclusiv în sondaje.

Speriaţi de felul în care merg lucrurile şi de faptul că partidul mizează exclusiv pe "cartea" Cioloş, organizaţiile puternice din ţară au renunţat la strategia stabilită de la centru. Astfel, după cum informa marţi stiripesurse.ro, afişele cu Cioloş au început să dispară, iar oamenii din teritoriu mizează din ce în ce tot mai mult pe figuri locale. Fiecare e pe cont propriu, mai spus sursele din PNL.

Vezi şi: SURSE - Cum stă Nicușor Dan în sondajele PSD și PNL

Pe de altă parte, unii lideri ai PNL creează ei înşişi o situaţia ciudată în campanie. Atmosfera anostă şi lipsa dezbaterilor sunt cauzate şi de atitudinea unor "grei" liberali care parcă nici nu vor să-şi facă campanie. Oameni cu notorietate fug de apariţiile televizate, iar alţii, cum este cazul Adrianei Săftoiu, parcă se sfiesc să-şi scrie şi pe Facebook despre propria candidatură. Nici măcar punctaje nu se mai fac regulat, iar oamenii refuză să iasă să comenteze sau să susţină mesajele transmise de preşedintele Alina Gorghiu. Una dintre cauze, potrivit unor surse de la vârful PNL, ar fi tocmai faptul că soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, se implică prea mult în activitatea partidului.

Din nefericire pentru liberali, toată această stare de haos se reflectă şi în sondajele interne ale PNL. stiripesurse.ro va prezenta în curând date din ultima cercetare sociologică comandată de PNL.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.