Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Estonia: Guvernul A DEMISIONAT

operationworld.com
Estonia

Prim-ministrul eston Juri Ratas a prezentat oficial joi demisia guvernului său de centru-stânga în urma recentelor alegeri parlamentare, având totuşi o şansă de a forma următorul guvern, relatează France Presse.

Cinci partide au intrat în parlament după alegerile din 3 martie, ceea ce a făcut dificilă formarea unei coaliţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Vineri, preşedinta Kersti Kaljulaid ar trebui să o însărcineze pe Kaja Kallas, care conduce partidul liberal Reforma, câştigătorul alegerilor legislative, să formeze un nou guvern.

Jurista în vârstă de 41 de ani şi fost europarlamentar, şefa Reformei a declarat luna trecută că va alege să deschidă discuţii cu Partidul Social Democrat, plasat al cincilea în alegeri.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

În martie, Reforma dnei Kallas şi Centrul, partidul lui Ratas, plasat al doilea, nu au reuşit să se înţeleagă pentru a forma o coaliţie.

Juri Ratas, la rândul său, a iniţiat discuţii cu partidul de extremă dreapta EKRE şi conservatorii Isamaa (Patria n.r.), plasaţi respectiv pe poziţia a treia şi a patra la ultimul scrutin.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Probleme precum impozitarea şi cheltuielile publice au dominat campania electorală în această mică ţară baltică de 1,3 milioane de locuitori, un membru al NATO şi al zonei euro, renumită pentru performanţele sale în domeniul tehnologiei informaţiei.

Dacă dna Kallas acceptă propunerea de formare a cabinetului, ea va avea două săptămâni pentru a-şi prezenta echipa de guvernare în Riigikogu (parlament n.r.).

Citește și: Mutare-bombă a Guvernul! Ordonanță de Urgență pentru aplicarea acestei măsuri

Dacă nu reuşeşte, preşedinta centristă va trebui să găsească un alt candidat pentru postul de prim-ministru, care ar putea fi Ratas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.