Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Marea Britanie: Guvernul are șanse MINIME de a obține Brexitul în justiție

brexit

Patru influenţi politicieni conservatori britanici, printre care un fost ministru, i-au cerut sâmbătă premierului Theresa May să abandoneze recursul la Curtea Supremă contra deciziei Înaltei Curţi de la Londra de a autoriza parlamentul să se pronunţe prin vot cu privire la lansarea procedurii de ieşire a ţării din Uniunea Europeană (UE), transmit Reuters şi AFP.

Cei patru sunt Owen Peterson, fost ministru al mediului în primul guvern Cameron, fostul secretar de stat Oliver Letwin, fostul procuror general Dominic Grieve şi fostul avocat Edward Garnier.

Citește și: Dragnea pierde guvernarea!

''Nu sunt avocat şi nici expert pe acest subiect, dar nu aş paria pe şansele guvernului de a câştiga'' acest recurs, a declarat Peterson sâmbătă la postul de radio BBC.

La rândul lor, Letwin, Grieve şi Garnier au subliniat că un recurs la Curtea Supremă ar întârzia activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, articol care prevede procedura de ieşire a unui stat membru din UE.

Citește și: Cum se consumă și se păstrează CORECT ouăle

Trecerea unei legi prin parlament va necesita o perioadă mai îndelungată de timp decât adoptarea unei simple rezoluţii, fiind nevoie de votul ambelor camere - Camera Comunelor şi Camera Lorzilor -, ceea ce ar putea întârzia planurile guvernului de a invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona până la finalul lui martie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.