Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în PNL: Cum se inventează funcții înainte de Congres

pnl

Jocurile par a fi deja făcute în PNL, în favoarea lui Ludovic Orban. Contracandidatul acestuia, Cristian Bușoi, pierde teren în lupta pentru voturile delegaților și susținerea celor mai influenți colegi. Mai mult, chiar și printre cei care îl susțin pe Bușoi și care apar pe site-ul acestuia de campanie se află persoane cu funcții inventate sau persoane care nu se vor afla printre delegații cu drept de vot la Congres.

Vezi şi: Final de campanie pentru șefia PNL. Notă de plată scumpă pentru strategii falimentare

Principalele anomalii se află la organizația Diaspora. Liberalii din străinătate au anunțat că îl susțin pe Orban, însă Bușoi are propria listă de „reprezentanți” ai Diasporei printre susținători:

- Victor Ionescu este prezentat pe site-ul lui Bușoi drept prim-vicepreședinte PNL Diaspora. În realitate, acesta va fi prezent la Congres în calitate de delegat al PNL Sector 3.

- Marius Ioan apare pe lista lui Bușoi ca președinte PNL Spania. Doar că liberalii din Spania îl recunosc pe Mihai Petre Săbăilă ca președinte, iar alegerile interne, organizate de două ori, pe tabere, sunt contestate.

- Adrian Chifu este prezentat ca președinte al Ligii Aleșilor Locali Diaspora. Practic, e LAL Diaspora ar avea un singur om, în condițiile în care în Diaspora, logic, nu se organizează alegeri locale.

- Georgiana Muscu, așa-zis președinte executiv TNL Diaspora, nu e nici măcar delegat la Congres din partea Diasporei. Aceasta este originară din Mehedinți, fiind prietenă de familie cu Bușoi.

- Viorica Vasile, introdusă pe lista de delegați la Congres ca fiind din partea Diasporei, este membră PNL Prahova, la Sinaia.

Vezi şi: Avocatul Gheorghe Piperea anunţă un 'cutremur' în justiţie: Abuzul în serviciu, dezincriminat

Situaţia provoacă şi reacţii în conducerea PNL Diaspora. Preşedintele TNL Diaspora, Adrian Dupu, afirmă că organizaţia este şicanată, iar tensiunile duc la pierderea încrederii românilor din străinătate.

"E regretabil faptul că s-a încercat şi se incearcă destabilizarea organizaţiei PNL Diaspora. S-a început prin impunerea în organizaţie a unor oameni care nu au nicio legătură cu Diaspora. Acest lucru a creat tensiuni şi dezbinare în organizaţie. Ceea ce din păcate nu înţeleg unii colegi e că, dacă ai făcut câteva luni de studii în străinătate sau dacă ţi-ai petrecut concediul în străinătate, nu înseamnă că faci parte din Diaspora românescă şi că înţelegi probleme cu care se confruntă aceasta. Mai mult, odată cu apropiera congresului s-au creat o mulţime de piedici la adresa organizatiei, inclusiv prin atacarea la Curtea de Arbitraj a alegerilor, culmea de către 'membrii' PNL Diaspora care locuiesc de fapt în Bucureşti, Sinaia şi tot aşa. Din păcate, aceste atacuri repetate din interior asupra organizaţiei nu doar că dăunează foarte mult partidului şi ajută PSD-ul, dar ceea ce este mai grav e că zdruncină foarte mult încrederea românilor din afara graniţelor în PNL în special şi în clasa politică în general. Sper că odată cu încheiera alegerilor lucrurile să între pe un făgaş normal şi să putem începe reconstrucţia", a declarat Dupu pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.