Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în sistemul bancar din cauza unei declaraţii. Guvernul vine cu dezminţiri

ministerul finantelor

Ministerul de Finanţe face un anunţ important după apariţia unui articolul într-o "publicaţie economică de prestigiu", cu titlul „Pierderi masive pentru acţiunile bancare după declaraţiile lui Florin Cîţu, membru al Comisiei de Buget Finanţe, care anunţă o taxa specială pe active de 0,5%”.

Vezi și: Lovitură GREA la CNAS. Pe cine vizează procurorii anticorupţie

"Atât la nivelul Ministerului de Finanţe cât şi la nivelul grupurilor de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai societăţii civile cu care se dezbat toate proiectele legislative, nu există intenţia introducerii unei astfel de taxe. De asemenea ,pe viitor, recomandăm tuturor să se raporteze doar la documente şi comunicări oficiale", se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Miercuri, Ziarul Financiar a publicat informaţia că acţiunile Băncii Transilvania, cel mai tranzacţionat emintent de la bursa românească, se depreciază cu 3% la 2,375 lei, în timp ce titlurile BRD scad cu 3,7% la 13,38 lei, cele mai abrupte scăderi de la bursa românească. "Evoluţia negativă vine pe fondul declaraţiilor lui Florin Cîţu, membru al Comisiei de Buget Finanţe, care a anunţat astăzi la emisiunea de business ZF Live că guvernul Tudose pregăteşte o taxă de 0,5% pe active financiar-bancare", se arăta în articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.