Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Spania: Soția premierului și mai mulți miniștri au CORONAVIRUS

Begona Gomez

Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus, au informat sâmbătă serviciile premierului, care tocmai anunţase plasarea în izolare aproape totală a ţării pentru a pune capăt epidemiei, relatează AFP şi Xinhua.

"Begona Gomez şi preşedintele guvernului sunt bine, se află amândoi la Moncloa", reşedinţa şefului guvernului, "şi respectă măsurile de prevenţie stabilite de autorităţile sanitare", a anunţat guvernul într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Citește și: Informare Coronavirus: Au apărut explicațiile oficiale despre starea de urgență în care va intra România

Informaţia a devenit publică la câteva ore după ce Sanchez a aprobat impunerea stării de alarmă în întreaga ţară pentru următoarele 15 zile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele, cinematografele, şcolile şi universităţile fiind închise.

Armata spaniolă a fost mobilizată pentru a ajuta la răspunsul la coronavirus şi a asigura provizii esenţiale, în timp ce trenurile intercity şi autobuzele şi-au redus circulaţia la 50%, în contextul în care numărul cazurilor confirmate din Spania a crescut la 6.300.

Citește și: Florin Cîțu face apel la calm: ‘am asigurat finanțarea României, pensii, salarii, ajutoare sociale, totul este deja asigurat pentru că am împrumutat’

Alţi politicieni spanioli testaţi pozitiv la noul coronavirus sunt ministrul pentru egalitate, Irene Montero, partenera vicepremierului spaniol Pablo Iglesias, şi Carolina Darias, ministrul politicilor teritoriale şi funcţiunii publice.

Santiago Abascal, lider al partidului de extremă dreaptă Vox, şi Ortega Smith, secretar general al Vox, au fost şi ei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Citește și: USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.