Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS la Clinica de Dializă din Alba: DSP a aplicat o AMENDĂ de 30.000 de lei, după ce 8 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19

Doc.ro
dializa

Este nebunie la  Centrul de Dializă Alba Iulia, unde au fost 8 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Dacă în urmă cu câteva zile DSP anunța că nu există bolnavi și că GCS comunică date greșite, acum centrul s-a ales cu o amendă.

Potrivit unui comunicat al DSP Alba transmis, miercuri, medicii epidemiologi recomandă măsuri pentru creșterea nivelului de protecție a personalului medical și a pacienților dializați.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

„După finalizarea verificărilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de Dializă Alba Iulia s-a constatat că nu au fost respectate în totalitate recomandările DSP Alba transmise în 27 martie. Nu au fost respectate recomandările privind nivelul de protecție al personalului. Pentru această neconformitate a fost sancționată unitatea cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei. Au fost transmise recomandări de către medicii epidemiologi din cadrul DSP Alba pentru creșterea nivelului de protecție a personalului medical și a pacienților dializați”, se arată în comunicat.

DSP Alba a început, luni, o anchetă la Centrul de Dializă Alba Iulia unde 8 persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus, printre care un medic și două asistente. Este vorba despre un medic, două asistente și cinci pacienți, toți contacți ai două cazuri depistate anterior.

Ancheta vizează dotarea cu echipamente de protecție, folosirea acestora, triajul epidemiologic la accesul pacienților în unitate, etc.

Totodată, DSP ia în calcul și o eventuală nedeclarare a unor pacienți a contactului cu membri de familie sau alți apropiați întorși din state europene afectate de pandemie.

Miercuri erau confirmate în județul Alba 70 de persoane infectate cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.