Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos total pe Aeroportul din Amsterdam: angajații au intrat în grevă chiar în seara de Înviere

Reuters.com
aeroport amsterdam

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a îndemnat călătorii să nu se deplaseze sâmbătă timp de mai multe ore, în condițiile în care o grevă a personalului de la sol la începutul vacanței școlare a provocat haos pe cel de-al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, relatează Reuters. "Terminalul este prea aglomerat în acest moment ... Schiphol face apel la călători să nu mai vină la aeroport", au precizat autoritățile aeroportuare într-un comunicat emis cu puțin timp înainte de prânz. Aproape trei ore mai târziu, aeroportul a declarat că pasagerii sunt din nou bineveniți, dar că se vor confrunta în continuare cu timpi de așteptare lungi și posibile întârzieri sau anulări, scrie Mediafax.

Poliția a închis pentru scurt timp, sâmbătă după-amiază, ieșirile de pe autostrăzile către aeroport, în timp ce cozile la porțile de plecare se întindeau în afara clădirilor aeroportului. Un purtător de cuvânt al Schiphol a declarat că închiderea temporară a fost necesară pentru a garanta siguranța și pentru a îmbarca cât mai mulți dintre miile de pasageri frustrați la bordul zborurilor lor, care sunt adesea întârziate.

Persoanlul de la sol al KLM, divizia olandeză a companiei aeriene Air France-KLM, au intrat sâmbătă dimineața devreme într-o grevă neanunțată anterior în contextul cererilor de majorare a salariilor și de îmbunătățire a condițiilor de muncă. Personalul de la sol al KLM manipulează aproximativ jumătate din bagajele care trec prin Schiphol, al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, după Paris Charles de Gaulle și Londra Heathrow. Sindicatul FNV a declarat că greva s-a încheiat în jurul prânzului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.