Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haosul cuprinde Marea Britanie: zboruri anulate, hoteluri pline, proceduri medicale anulate, magazine și școli închise

vanityfair.com
regina elisabeta

Partidele sportive și evenimentele culturale au fost suspendate aproape în totalitate luni, ziua în care va avea loc prima înmormântare de stat din Marea Britanie de la moartea lui Winston Churchill în 1965. De asemenea, muzeele, băncile, întreprinderile, magazinele și școlile vor fi închise. Înmormântarea Reginei elisabeta a II-a este prima înmormântare de stat din Marea Britanie de la moartea lui Winston Churchill, în 1965.

În această zi, evenimentele sportive și culturale au fost suspendate aproape în totalitate luni, când va avea loc înmormântarea Reginei. Muzeele, băncile, întreprinderile, magazinele și școlile vor fi închise, scrie CNN. Dar, în timp ce aceste situații au fost în mare parte anticipate în urma dispariției unui monarh a cărui domnie a durat șapte decenii, altele au provocat consecințe mai grave, lăsându-i pe unii britanici nedumeriți și furioși. Programările neurgente în spitale din întreaga țară au fost amânate din cauza lipsei de personal, adăugându-se la o listă de așteptare deja fără precedent pentru asistență medicală în Marea Britanie. Turiștii și-au văzut planurile de cazare date peste cap, călătorii sunt avertizați că zborurile vor fi perturbate pentru a evita zgomotul deasupra Londrei, iar înmormântările și băncile de alimente vor fi perturbate.

„Este trist că regina a plecat, dar a lăsa starea cuiva să se înrăutățească nu este de ajutor”, a declarat fotograful Dan Lewsey, pentru CNN, după ce controlul mamei sale pentru un diagnostic de cancer a fost amânat de un spital din Shropshire, în vestul Angliei. „Viața normală ar trebui să poată continua într-o oarecare măsură”.

În ciuda deceniilor în care trecerea în neființă a Elisabetei a II-a a fost planificată, guvernul a refuzat să emită îndrumări ferme cu privire la ceea ce ar trebui și ce nu ar trebui să se întâmple în timpul perioadei de doliu național, lăsând multe decizii la latitudinea furnizorilor. Acest lucru a dus la abordări extrem de diferite din partea companiilor și serviciilor. Britanicii au fost rugați să nu meargă cu bicicleta sau să renunțe la actualizările meteo; unele, precum decizia unui supermarket de a reduce zgomotul semnalelor sonore de la casa de marcat, au fost ridiculizate online. Dar altele i-au făcut pe oameni să se îngrijoreze cu privire la proviziile esențiale.

„Închiderea unor servicii esențiale, cum ar fi băncile de alimente, programările la spital și serviciile funerare, nu aduce respect reginei. Este un semn de lipsă de respect față de publicul britanic”, a declarat Shola Mos-Shogbamimu, un activist politic și autorul cărții „This Is Why I Resist”.

Suspendarea unor tratamente medicale a provocat o îngrijorare generalizată. „Desigur, este foarte trist că regina a murit, iar o înmormântare este importantă, dar le cerem oamenilor să renunțe la un tratament medical care ar putea salva vieți”, a declarat Marcia Allison, în vârstă de 39 de ani, pentru PA Media, după ce a aflat că tatăl ei, în vârstă de 69 de ani, și-a văzut anulată luni o programare la dentist. „Este detestabil să le ceri unor oameni ca el să își piardă dinții pentru un șef de stat neales în secolul XXI. Acest lucru nu este democratic”, a declarat ea pentru agenția de presă. Funeraliile afectează personalul din întreaga țară și au lăsat multe spitale în imposibilitatea de a-și îndeplini programările. Consiliul de Sănătate al Universității Aneurin Bevan din sud-estul Țării Galilor și-a cerut scuze pentru „întreruperea inevitabilă”, spunându-le pacienților că „amână toate programările și controalele planificate” pentru luni.

Aceasta vine într-un moment deosebit de dificil pentru pacienți. Serviciul național de sănătate al Marii Britanii funcționează sub o presiune severă; un număr record de 6,8 milioane de persoane așteaptă un tratament, conform ultimelor cifre ale Asociației Medicale Britanice (BMA), și există îngrijorări că situația medicală s-ar putea înrăutăți și mai mult din cauza anulărilor de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.